HAKKIMIZDA
KURUCUMUZ
EĞİTİM KADROMUZ
DERS PROGRAMLARI
ÖĞRENCİLERİMİZ
SATRANÇ ÜZERİNE
LİNKLER
FOTO GALERİ
TURNUVA KAYIT FORMU
İLETİŞİM
7.Geleneksel Kalite Satranç ELO Turnuvası...    30.09.2017
 

Kalite Satranç Eğitim Merkezimizin kuruluşundan bu yana her yıl düzenlediği Satranç Turnuvasının Yedincisi ELO'ya dahil kategoride Tekirdağ, Edirne ve Kırklareli lisansına sahip sporcuların katılabileceği turnuvaya başvuruda bulunmak isteyen TSF lisanslı ve 2017-2018 sezon vizeli sporcular, kayıtlarını Kalite Satranç Eğitim Merkezinin web sayfasındaki ''Turnuva kayıt formu'' bölümünden yapacaklardır.

Detaylı bilgi için turnuva yönergesine bakınız.

Not: Yoğun istek üzerine turnuvada yaş kriteri kaldırılmıştır. Turnuva 2010 ve öncesi doğan 1400-2199 UKD veya ELO'ya sahip tüm sporculara açıktır. Turnuva günleri değişmiştir, 04-05 Kasım 2017 tarihlerinde yapılacaktır.

 

 

 

          
TEKİRDAĞ
KALİTE SATRANÇ EĞİTİM MERKEZİ
ELO TURNUVA YÖNERGESİ
İLİ
TEKİRDAĞ
İLÇESİ
SÜLEYMANPAŞA
YARIŞMA ADI
TEKİRDAĞ KALİTE SATRANÇ EĞİTİM MERKEZİ ELO TURNUVASI
BAŞLAMA-BİTİŞ TARİHİ
04-05 KASIM 2017
YERİ
KALİTE SATRANÇ EĞİTİM MERKEZİ
SON BAŞVURU TARİHİ
02 KASIM 2017 PERŞEMBE SAAT:17.00
SİSTEM
İSVİÇRE SİSTEMİ/6 TUR
DÜŞÜNME SÜRESİ
60’+30’’ EKLEMELİ TEMPO
ORGANİZASYON
TEKİRDAĞ KALİTE SATRANÇ EĞİTİM MERKEZİ
          
1. GENEL HÜKÜMLER
    
1.1              TSF satranç yarışmaları talimatları, prosedürleri ve uygulama yönergeleri ile FIDE Satranç Kuralları geçerlidir.
 
2.  KATILIM ve BAŞVURU
2.1         Turnuvaya TSF Lisansına sahip 2017-2018 yılı vizesi yapılmış, 2010 ve öncesinde doğan  Tekirdağ-Kırklareli ve Edirne ili lisanslı sporcuları katılabilir.
2.2         Turnuva da
KATEGORİ ADI
KATEGORİ KRİTERİ
KONTENJAN
GENEL KATEGORİ
(1400-2199 UKD ve ELO Puanı olan sporcular)
2010 ve öncesinde
 doğan sporcular
 
40
olmak üzere sporcular Genel kategoride yarışacaktır.
2.3         Başvurular www.kalitesatranc.com web sayfası TURNUVA KAYIT bölümünden online olarak yapılacaktır.
2.4         Başvurularda; sporcunun adı soyadı, doğum tarihi(gün, ay yıl), TC. Kimlik Numarası, UKD,ELO puanı ile FIDE ID kodunun, ayrıca telefon numarasının eksiksiz olarak bulunması zorunludur. Geç kayıt veya eksik bilgiden kaynaklanacak hak kayıplarından başvuru sahipleri sorumludur.
2.5         Tüm katılımcıların kayıt kontrol işlemini Teknik Toplantı öncesi tamamlamaları gerekmektedir.
2.6         Turnuva katkı payı olan 30.TL  kesin kayıt esnasında alınacaktır.
2.7         Birinci Tur eşlendirmesi belirtilen programa göre yapılacaktır. Kayıt kontrol süresinden sonra gelen sporcular kontenjan dahilinde UKD ve ELO ayrımı gözetilmeksizin ilk tur eşlendirmesine listenin sonuna eklenerek alınır.
2.8         Birinci tur başladıktan sonra gelen sporcular kontenjan dahilinde bir sonraki tura alınır. İkinci turdan önce sıralama yenilenerek 2.tur eşlendirmesi yapılır. İkinci tur eşlendirmesi duyurulduktan sonra yarışmaya yeni sporcu alınmaz.
2.9         Mazeretsiz bir tura gelmeyen sporcu turnuvadan çıkarılır.
 
3.  EŞİTLİK BOZMA
  
3.1     Derecelerin eş puanla paylaşılması halinde sırası ile: Bucholz-1 (alttan), Sonneborn-Berger, Aralarındaki Maç, Galibiyet Sayısı ve Kura Çekimi eşitlik bozma yöntemleri uygulanır. 
 
4.  DEĞERLENDİRME
 
4.1 Turnuva sonuçları ELO ve UKD hesaplamalarında kullanılacaktır.
 
5.  ÖDÜLLER
                
             
                 SIRALAMA
ÖDÜL
BİRİNCİ
300.00  TL
İKİNCİ
200.00  TL
ÜCÜNCÜ
                  100.00 TL
DÖRDÜNCÜ
SATRANÇ KİTABI
BEŞİNCİ
SATRANÇ KİTABI
ALTINCI
SATRANÇ KİTABI
EN İYİ BAYAN SPORCU
SATRANÇ KİTABI
 
            
6.  İTİRAZ
 
  6.1    İtiraz kurulu oluşturulmayacaktır. Başhakemin kararı kesindir.
 
7.  BİLDİRİM
 
7.1      Eşlendirmede Swiss Manager Unicode yazılımı kullanılacaktır.
7.2     Turnuva da FIDE Satranç Kuralları 6.7.a uyarınca hükmen yenik sayılma süresi 15 (onbeş) dakika olarak belirlenmiştir. Satranç tahtasının başına, hükmen yenik sayılma süresinden sonra gelen bir oyuncu, hakem aksi yönde karar vermemişse oyunu kaybeder. Bu süre hakemin turu başlattığı andan itibaren hesaplanır.
7.3         FIDE Satranç Kuralları 9.1.b geçerlidir.
7.4         FIDE Satranç Kuralları 11.3.b uyarınca; bir oyun sırasında, bir oyuncunun oyun sahasında cep telefonu, elektronik haberleşme aracı veya satranç hamleleri önerebilecek her hangi bir cihaz bulundurması yasaktır. Bu türden bir cihazı oyun sahasında üzerinde bulundurduğu belirgin/aşikâr ise söz konusu oyuncu oyunu kaybedecektir. Rakibi kazanacaktır.
7.5         Başhakem, katılımcı sayısına göre tur sayısını, programını ve eşlendirme sistemini değiştirmeye yetkilidir; olası böylesi bir değişiklik Teknik Toplantı’da duyurulur.
7.6         Tüm eşlendirme ve sonuçlar yarışma salonunda panolarda ve www.kalitesatranc.com web sayfasında duyurulacaktır.
7.7         Turnuvanın başlangıç sıralamasında "Maksimum Rating" sistemi uygulanacaktır. Maksimum Rating, başlangıç sıralamasında sporcunun ELO ve UKD listelerindeki en yüksek puanını dikkate alan sıralama sistemidir.
7.8         Turnuvada güncel UKD/ ELO listesi kullanılacaktır.
7.9         Tüm katılımcılar bu yönergeyi okumuş ve uymayı kabul etmiş sayılırlar.
 
8.  İLETİŞİM
 
8.1.     Turnuva Direktörü  : NECAATTİN ŞENTÜRK
                                         (Kalite Satranç Spor Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi)
            İletişim Telefonu    : 0546 207 0887
 
9.  PROGRAM
 
Tarih
Saat
Açıklama
 
04 Kasım 2017
Cumartesi
08:30 – 09:15
Asil Liste Kayıt Kontrol İşlemlerinin Başlaması - Bitişi
09:30
Listelerin Asılması
09.45
Teknik Toplantı
10:00
1. Tur
13:30
2.Tur
16:45
3.Tur
05 Kasım 2017
Pazar
09:00
4. Tur
12.30
5. Tur
15:45
6.Tur
Son Turun Bitiminden Sonra
ÖDÜL TÖRENİ
 
 
 
 
 

 

 

 





   Bu Haber 302 defa okundu.
« Haber Listesine Dönmek İçin Tıklayın
Sizce Aile İçi Eğitim Ne kadar Önemlidir?
Fevkalade Önemli
Önemli
Çok Önemli Değil
Bence Gereksiz
Bir Fikrim Yok
Tüm Anketler
Copyright 2011 - Tüm Hakları Saklıdır - Kalite Satranç Eğitim Merkezi - Eski Cami Mahallesi İbrahim Efendi Sokak No:29 Üstün Ermiş İşhanı Kat:1 Merkez / TEKİRDAĞ • Tel: 0(282) 264 19 00
Toplam Çoğul: 649661  •   Toplam tekil: 142826  •   Bugün Çoğul: 115  •   Bugün Tekil: 27  •   Sitede 1 Kisi Aktif webdesign:egemen